TJ HC Tesla

Plzeň pokořena, Pardubice zatím bez ztráty bodu

Vydáno: 29. 09. 2010 16:52
I v druhém zápase získali domácí Pardubice maximum - tedy 3 body do ligové tabulky. Kladno, Litvínov a Pardubice jsou jediné týmy A skupiny bez ztráty bodu a na skóre jsou Pardubice tedy zatím 2 (1. Kla, 3. Lit).

Už od začátku bylo jasné, že se bude hrát rychlejší hokej, než v minulém týdnu s Karlovými Vary. Mladý tým Plzně dobře bruslil, přesto vyšla první třetina lépe Pardubicím. Poprvé skórovaly po střele Pipkové a dorážce Janouškové. Na 2:0 zvýšily Pardubice ve vlastním oslabení - po zaváhání plzeňské obrany se  prosadila střelou z mezikruží Malinská. Po první třetině tedy 2:0. 

Ve druhé třetině ještě přidali domácí branku na 3:0, když Malinská nabila Pipkové a její střelu opět dorážela Janoušková. Od poloviny třetiny jako by pardubické hokejistky s výsledkem spokojily a polevily.

Když se v poslední třetině podařilo Plzni snížit na rozdíl dvou branek zásluhou Vonkové, získaly hráčky v tmavomodrém herní převahu. Jejich snaha ale vždy končila na výstroji výborně chytající Hladíkové. Závěr utkání byl dramatický, Plzeň cítila šanci na vyrovnání, ale Pardubice už 3 body nepustily a radovaly se z druhého vítězství v sezóně. 

Sestava:
Hladíková
Siantová - Vaňoučková, Padevětová - Jirsová - Vosyková
Pipková - Jacková, Cimburková - Malinská - Janoušková
Čulíková - Heřmanová - Mrksová
Autor: Malinda

Události