TJ HC Tesla

Vážené paní a pánové, vážení sportovní kolegové

Vydáno: 07. 02. 2011 18:19

Dovolte mi, abych se vrátil o několik hodin zpět, na utkání, které jsme odehráli v Karviné (5.2.011), kde jsme prohráli 4 : 3. V žádném případě Vás nechci nudit rozborem jednotlivých minut tohoto zápasu, ale pro ilustraci pouze stručný výčet odehraných  třetin, 1:1, 0:2, 3:0. Na první pohled nic zajímavého, Pardubice prostě hrály celý zápas na dva útoky a ve třetí třetině jim logicky  došly síly. Tak by se to nechalo vysvětlit. Dovolím si ale tvrdit, že Pardubice byly více než rovnocenným soupeřem a co se týče úbytku sil, byla na tom obě mužstva stejně. Když se ale podíváme do zápisu o utkání, tak v kolonce tresty (hosté) zjistíme, že ve třetí třetině zápasu  v rozmezí 47:17 – 58: 28 pan rozhodčí poslal na trestnou lavici tři pardubické hráčky, bohužel za přestupky, které viděl pouze jen a  jen pan rozhodčí. . A tady je podle mého názoru zakopaný pes. V tomto rozmezí padly rozhodující branky. Po zápase pochopitelně pracují emoce, dobře rozehraný zápas a ve finále velké zklamání a v očích hráček  velká křivda. Bohužel i místní příznivci ženského hokeje nás ujistily, že tentokrát vyhrál pan rozhodčí.

Pokud nebudou rozhodovat o zápase poctivé výkony hráček podložené profesionálním přístupem arbitrů, pak se naskýtá otázka zda to nejsou pouze drahé zájezdy za peníze, které jak všichni víme se velmi těžko shánějí. Dovedu si velmi dobře představit situaci, kdy sponzor, který bude přítomen na takovémto důležité utkání, může po jeho zhlédnutí odstoupit od smlouvy a důvod je na snadě. 

Ještě jednou chci všechny, kteří se kolem ženského hokeje motají upozornit na to, že moje úvaha není v žádném případě foukání si na bolístku ale malinké vyburcování k zamyšlení nad tím jak dál. Tímto povídáním  jsem nechtěl poškodit dobré jméno ženského hokeje v Karviné. Jsem přesvědčený , že za své výkony které předvádí po celou dobu soutěže si plně zaslouží umístění které má.

Miroslav Klusoň – HC Tesla Pardubice

Autor: Miroslav Klusoň

Události