TJ HC Tesla

Po několika letech v playoff

Vydáno: 01. 02. 2011 11:03
Po několika letech si Pardubice zahrály play off. Soupeřem ve čtrtfinále je jím Karviná, která v neděli 30.ledna přijela na první duel do Pardubic. V 9. minutě se dostala do vedení. V čase 18:00 pak přidala ještě druhou branku. Domácí Pardubice chtěli zůstat ve hře a využít přesilové hry, kterou jim těsně před koncem první dvacetiminutovky nabídla Karivná. To se jím povedlo, když 2 vteřiny před koncem 1. třetiny přesně vystřelila po sólu z obranného pásma Vaňoučková. 
Ve druhé třetině nebyla k vidění žádná branka, jen urputný hokej z obou stran se spoustou vyloučení a zákroků na hranicí faulů, které zůstaly bez povšimnutí. Velkou šanci měla ve 33. minutě pardubická Pejzlové, když bylo nařízeno trestné střílení a Pejzlová měla tak možnost proměnit svůj nájezd.
V poslední třetině v polovině třetiny si zahrály Pardubice přesilovou hru 5 na 3, ale příležitost ke skóróvání nevyužily. Naopak Karviná při své přesilovce 5 na 4 na konci zápasu ještě pojistila své vedení na 1:3, což je také skóre, kterým 1. vzájemný duel čtvrfinále skončil.

V sobotu 5. 2. se hraje 2. utkání v Karviné od 14h, pokud Pardubice zvítězí a vyrovnají stav zápasů na 1:1, přijde na řadu 3. rozhodující utkání v neděli 6.2. rovněž od 14h v Karviné.
Autor: Malinda

Události