TJ HC Tesla

Víkend jako den a noc

Vydáno: 16. 12. 2010 19:11
V sobotu 11. prosince odehrály hokejistky Pardubic ligové utkání s Plzní v nedaleké Skutči.  Do hlediště zavítalo pár zvědavých diváků, neboť ligový ženský hokej měl v tomto městě premiéru.
Pardubicím se povedlo si hned na začátku vypracovat dvoubrankový náskok, který jim vydržel až do konce. Ve 4. minutě při přesilové hře překvapila svou padající leč přesnou střelou Iva Padevětová a pár minut poté při hře 5 na 5 (v čase 8:51) zamířila přesně "pod víko" Míša Pejzlová. A víc branek už se nekonalo a tak Pardubice si připsali cenné 3 body za první vítězství v nadstavbové "D skupině". Pardubice x Plzeň 2:0 (2:0, 0:0,0:0)

Druhý den čekal hokejistky tým pražské Slavie, několikanásobný mistr ČR a také největší favorit na titul mistra letošní sezóny. Slavia nehrála základní skupinu a tak se s Pardubicemi potkala letos poprvé. Nastoupila do utkání a ani umění brankářky Hladíkové ji nezastavilo. Skóre narůstalo až se v 60. minutě zastavilo na konečných 1:17. Jediným pozitivem utkání byla branka Ivy Padevětové, která tečovala nahození Jirsové před hostující gólmanku Rajmazlovou. Pardubice x Slavia Praha 1:17

Nyní následuje až do poloviny ledna vánoční přestávka, kterou si zpestří Pardubice 8.1.2011 v (již tradičním) duelu s Lazy Neckers, tentokrát hraném v Lanškrouně. Toto charitativní utkání začíná v 18:45 a výtěžek půjde ve prospěch dětského domova v Dolní Čermné.

Liga dále pokračuje 15. ledna zápasem se Vsetínem a hned další den - 16. ledna doma přivítají Pardubice Beroun. A po tomto víkendu už zbyde jen jedno utkání nadstavbové skupiny D - o víkendu 22. nebo 23. ledna se vypraví Pardubice do Kladna pro poslední body v tabulce, která určuje vzájemné soupeře pro play-off.
Autor: Malinda

Události